Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gieten

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Gieten kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle gegevens omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot wel €10000, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Gieten maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Gieten. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.700 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.600 – €8.500€3.350 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €10.700€4.000 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.900€4.800 – €9.600Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gieten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Gieten is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gieten-9461

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gieten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Gieten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Gieten.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Gieten.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal bekende ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse grote leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Gieten binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa + Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gieten is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gieten hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie