Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gasselte

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Gasselte kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina bekijkt u uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2400 tot maar liefst €8600, incl. installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Gasselte maart 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Gasselte. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.800€3.500 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €11.900€3.600 – €7.4001 dag
Spiltrap€7.750 – €14.100€5.450 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gasselte.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gasselte kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-gasselte-9462

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Gasselte voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. montage.De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Aa en Hunze. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Gasselte vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert u over welk model rijmt met uw budget en situatie. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Gasselte.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Gasselte.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende professionele ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers beloven een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse bekende leveranciers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende dealers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Gasselte binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator en PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Gasselte is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gasselte verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie