Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Anderen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Anderen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker bekijkt u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2450 & €8000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Anderen februari 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.000 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Anderen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.750 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.000€2.850 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €10.000€3.550 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.250 – €12.200€4.650 – €10.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Anderen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Anderen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-anderen-9465

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Anderen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Anderen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert welk model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Anderen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Anderen.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal erkende leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 bekende leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Anderen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift of Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Anderen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Anderen hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie