Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vries

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Vries maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina treft u belangrijke informatie ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO regelingen en veiligheid. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2150 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTynaarlo | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Vries maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Vries. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.900€2.550 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €10.100€4.100 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €12.400€5.500 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vries.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vries is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vries-9481

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vries voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tynaarlo. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift laten monteren die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mail: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Vries subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire opties demonstreren en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Vries.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Vries.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele grote traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Vries binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift en Strobbe verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vries is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vries benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 125 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie