Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zeijerveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Zeijerveen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. In het volgende overzicht vindt u belangrijke beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Assen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2450 en €8400, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Assen | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Zeijerveen april 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.100.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Zeijerveen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€4.850 – €9.000€3.150 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.600 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €12.200€5.450 – €9.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zeijerveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zeijerveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-zeijerveen-9489

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zeijerveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Assen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Assen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Assen (https://www.assen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift laten monteren die aansluit op uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct hulp aanvragen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Noordersingel 33
 • 9401 JW, Assen
 • Website: www.assen.nl
 • E-mailadres: info@assen.nl
 • Telefoonnummer: 140592

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Zeijerveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welk systeem rijmt met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Zeijerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Zeijerveen.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede traplift bouwers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere professionele producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Zeijerveen al binnen 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Otolift en Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zeijerveen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Zeijerveen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie