Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bunne

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Bunne biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand kunt u aan de slag met nuttige details ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Tynaarlo.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2600 & €8400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift maart 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tynaarlo | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Bunne maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Bunne. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€3.300 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.700€4.100 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €13.500€4.600 – €10.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bunne.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bunne is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bunne-9496

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bunne voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. montage.De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tynaarlo via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tynaarlo. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tynaarlo (https://www.tynaarlo.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kornoeljeplein 1
 • 9481 AW, Tynaarlo
 • Website: www.tynaarlo.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@tynaarlo.nl
 • Telefoonnummer: 0592266737

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Bunne bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire mogelijkheden tonen en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Bunne.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bunne.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte traplift bouwers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele geschikte leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Grote installateurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Bunne al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator en Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bunne is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bunne hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie