Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlagtwedde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Vlagtwedde maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u nuttige specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Westerwolde.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schommelen tussen €2000 en €9300, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterwolde | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Vlagtwedde april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.300 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Vlagtwedde. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.550 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.700 – €8.000€2.550 – €6.900Dagdeel
Twee bochten€6.550 – €10.600€4.450 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.400 – €14.100€4.500 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vlagtwedde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Vlagtwedde kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vlagtwedde-9541

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Vlagtwedde voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerwolde binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerwolde. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerwolde (https://www.westerwolde.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdweg 2
 • 9698 AE, Westerwolde
 • Website: www.westerwolde.nl
 • E-mailadres: gemeente@westerwolde.nl
 • Telefoonnummer: 0599320220

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Vlagtwedde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en adviseert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Vlagtwedde.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vlagtwedde.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal goede leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Vlagtwedde in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vlagtwedde is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vlagtwedde verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie