Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westdorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Westdorp kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina vindt u handige specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 tot zo’n €8400, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Westdorp maart 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.300 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Westdorp. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.350 – €8.200€3.250 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.550 – €11.300€4.000 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.100 – €12.700€5.050 – €9.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Westdorp.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westdorp kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westdorp-9534

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Westdorp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Borger-Odoorn. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Westdorp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij uw situatie. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Westdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Westdorp.

Bekende merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Betrouwbare adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Westdorp binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum of Smienk hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Westdorp is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Westdorp hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie