Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buinen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Buinen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij praktische tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 & €8900, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Buinen maart 2023

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400 of meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Buinen. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.600 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.500€2.650 – €6.7005 uur
2 bochten€5.750 – €11.300€4.000 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €13.500€4.500 – €10.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Buinen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Buinen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-buinen-9528

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Buinen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Buinen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Buinen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Buinen.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 goede fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal goede leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Buinen binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift + Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Buinen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Buinen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie