Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bronneger

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Bronneger maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website treft u uitgebreide informatie inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1500 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBorger-Odoorn | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Bronneger april 2023

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Bronneger. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.400€3.400 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.100 – €11.400€4.450 – €7.3001 dag
Draaiende trap€7.850 – €13.100€4.600 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bronneger.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bronneger is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bronneger-9527

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bronneger voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mail: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Bronneger zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Bronneger.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bronneger.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum. Populaire specialisten van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Bronneger binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Stannah + Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bronneger is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bronneger hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 125 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie