Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buinerveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Buinerveen maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via deze website bekijkt u praktische tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten schommelen tussen €1650 & €9400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Buinerveen april 2023

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Buinerveen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.500€2.750 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.400€4.400 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €13.100€5.000 – €9.5001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Buinerveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Buinerveen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-buinerveen-9524

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Buinerveen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een systeem laten monteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Buinerveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire modellen introduceren en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Buinerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Buinerveen.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal professionele merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere bekende merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Buinerveen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare & Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Buinerveen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Buinerveen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie