Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwediep

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuwediep vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via deze website kunt u aan de slag met praktische tips inzake trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Tevens kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 en €9000, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2023 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAa en Hunze | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Nieuwediep april 2023

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Nieuwediep. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.550 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.700€2.800 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.100€3.950 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.300€4.750 – €9.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwediep.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwediep is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nieuwediep-9512

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuwediep voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model uitzoeken die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mailadres: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Nieuwediep subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden introduceren en geeft aan welk systeem matcht met uw woning en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder treft u merken en winkels die ook liften installeren in Nieuwediep.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwediep.

Goede merken
In Nederland zijn diverse goede traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 goede merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Nieuwediep binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa + TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwediep is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuwediep hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 125 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie