Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gasselternijveenschemond

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Gasselternijveenschemond kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bieden wij belangrijke beschrijvingen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Aa en Hunze.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1700 en €10000, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAa en Hunze | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Gasselternijveenschemond maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Gasselternijveenschemond. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.500€2.550 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€6.000 – €10.100€3.600 – €8.0006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.600€5.200 – €9.3005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gasselternijveenschemond.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gasselternijveenschemond is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-gasselternijveenschemond-9515

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gasselternijveenschemond voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Aa en Hunze met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Aa en Hunze. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Aa en Hunze (https://www.aaenhunze.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift kiezen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spiekersteeg 1
 • 9461 BH, Aa en Hunze
 • Website: www.aaenhunze.nl
 • E-mail: sociaalteam@aaenhunze.nl
 • Telefoonnummer: 0592263468

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Gasselternijveenschemond onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Gasselternijveenschemond.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Gasselternijveenschemond.

Erkende merken
In ons land zijn een aantal professionele fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers beloven een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Erkende installateurs van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Gasselternijveenschemond binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Acorn & Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gasselternijveenschemond is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Gasselternijveenschemond hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie