Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drouwenerveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Drouwenerveen kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker leest u belangrijke gegevens omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Borger-Odoorn.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2500 & €8600, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBorger-Odoorn | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Drouwenerveen april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Drouwenerveen. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.550 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.150 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €10.900€4.250 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €12.100€5.250 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Drouwenerveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Drouwenerveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-drouwenerveen-9525

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Drouwenerveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Borger-Odoorn. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Drouwenerveen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte liften tonen en vertelt welk type lift past matcht met uw budget en situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Drouwenerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Drouwenerveen.

Geschikte merken
In ons land zijn 5 goede ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse populaire leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Drouwenerveen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare & Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Drouwenerveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Drouwenerveen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 110 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie