Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ees

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Ees kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Borger-Odoorn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 & €8600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Borger-Odoorn | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Ees april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Ees. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.300€2.950 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.400€3.900 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.450 – €12.400€5.400 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ees.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ees is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ees-9536

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Ees voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Borger-Odoorn door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Borger-Odoorn (https://www.borger-odoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem selecteren dat past bij uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat 50
 • 7875 AD, Borger-Odoorn
 • Website: www.borger-odoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@borger-odoorn.nl
 • Telefoonnummer: 140591

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Ees lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u passende opties introduceren en informeert welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Ees.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ees.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Grote dealers van deze modellen zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Ees binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ees is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ees communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie