Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordbroek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Noordbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina vindt u bruikbare gegevens ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1750 tot wel €9600, inclusief installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMidden-Groningen | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Noordbroek april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Noordbroek. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.750 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.800€3.300 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.200€3.700 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.000 – €14.300€4.800 – €9.2006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordbroek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordbroek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-noordbroek-9635

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Noordbroek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Noordbroek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende stoelliften laten zien en informeert welk soort lift past bij uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Noordbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Noordbroek.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere populaire producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Noordbroek binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift of Heymer bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Noordbroek is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Noordbroek communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie