Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tripscompagnie

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Tripscompagnie biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide specificaties m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1500 en €8200, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Tripscompagnie februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Tripscompagnie. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.550 – €2.3004 uur
1 bocht€4.800 – €8.900€2.550 – €6.9004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €11.100€4.500 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.300€5.300 – €10.1006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Tripscompagnie.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tripscompagnie is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-tripscompagnie-9633

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Tripscompagnie voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift selecteren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Tripscompagnie zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal opties introduceren en adviseert welk merk/model matcht met uw woning en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Tripscompagnie.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Tripscompagnie.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten werken met een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 betrouwbare traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Tripscompagnie in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Tripscompagnie is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tripscompagnie communiceert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie