Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woltersum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Woltersum kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische tips t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2050 tot wel €10200, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGroningen | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9795
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Woltersum april 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Woltersum. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.300€2.950 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €11.900€4.350 – €7.0006 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.700€4.750 – €9.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Woltersum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Woltersum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-woltersum-9795

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Woltersum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Groningen. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift aanschaffen die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Woltersum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften introduceren en informeert u over welk type lift past matcht met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Woltersum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Woltersum.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse erkende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Bekende dealers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Woltersum binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare of Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Woltersum is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Woltersum communiceert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie