Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Thesinge

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Thesinge maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos blijven genieten van uw woning. Hieronder leest u belangrijke tips m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €8200, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Groningen | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9797
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Thesinge maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Thesinge. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.800 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.950 – €9.500€2.500 – €6.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.000€3.750 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.200 – €13.100€5.100 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Thesinge.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Thesinge is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms bieden een assortiment met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-thesinge-9797

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Thesinge voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Groningen met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model laten installeren dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kreupelstraat 1
 • 9712 HW, Groningen
 • Website: www.groningen.nl
 • E-mail: gemeente@groningen.nl
 • Telefoonnummer: 0503674200

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Thesinge lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u meerdere systemen laten zien en informeert welke uitvoering past bij uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Thesinge.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Thesinge.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere erkende ontwikkelaars werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende bekende merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Heymer. Grote montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Thesinge in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator + 123 traplift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Thesinge is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Thesinge verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie