Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordhorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Noordhorn maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u uitgebreide adviezen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2023 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9804
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Noordhorn april 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Noordhorn. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.600 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.500€2.600 – €6.4004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.200€4.000 – €7.1006 uur
Spiltrap€7.900 – €13.500€4.750 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordhorn.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordhorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-noordhorn-9804

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noordhorn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Noordhorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift aansluit op uw situatie. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Noordhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Noordhorn.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers bieden een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Grote montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Noordhorn binnen een paar weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp of Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Noordhorn is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Noordhorn benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie