Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Enumatil

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Enumatil maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Op deze pagina vindt u praktische details over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1900 tot maar liefst €9100, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9812
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Enumatil maart 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Enumatil. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.500€3.150 – €5.3004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.500€3.750 – €7.4001 dag
Spiltrap€7.850 – €12.800€4.750 – €9.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Enumatil.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Enumatil is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-enumatil-9812

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Enumatil voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. montage.Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift kiezen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Enumatil zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen introduceren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Enumatil.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Enumatil.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal grote ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Heymer, Extrema, Minivator. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Enumatil al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift en TipTop beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Enumatil is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Enumatil communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie