Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Horn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Den Horn maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze website treft u bruikbare gegevens t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1500 tot zo’n €9800, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9832
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Den Horn mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verschaffen we de marktprijzen van het installeren van een traplift in Den Horn. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.900 – €8.600€3.050 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€5.850 – €10.200€4.100 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €12.300€5.000 – €10.6006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Horn.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Den Horn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de merken bieden een assortiment met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-den-horn-9832

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Den Horn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Den Horn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties laten zien en geeft aan welk merk/model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Den Horn.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Den Horn.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse erkende merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Bekende montagepartners van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Den Horn binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift of 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Horn is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Den Horn communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie