Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aduard

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Aduard vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl leest u bruikbare specificaties ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €1650 tot maar liefst €9600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9831
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Aduard maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.200 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Aduard. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.000 – €9.800€2.650 – €5.600halve dag
2 bochten€6.450 – €11.000€4.350 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.200€4.600 – €9.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Aduard.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aduard kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-aduard-9831

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Aduard voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift aanschaffen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Aduard bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Aduard.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Aduard.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Aduard al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare + TipTop verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Aduard is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Aduard hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie