Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lucaswolde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Lucaswolde maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige tips m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2200 tot wel €8500, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerkwartier | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9825
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Lucaswolde april 2023

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Lucaswolde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.000€3.450 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.700 – €10.700€3.800 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €12.000€4.750 – €10.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lucaswolde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lucaswolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-lucaswolde-9825

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lucaswolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een model laten installeren die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Lucaswolde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welk model matcht met uw wensen en budget. Veel dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Lucaswolde.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Lucaswolde.

Populaire merken
In Nederland zijn vijf geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere grote traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Lucaswolde binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa of RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lucaswolde is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lucaswolde werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 135 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie