Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lettelbert

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Lettelbert vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site vindt u handige beschrijvingen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9827
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Lettelbert februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.550 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lettelbert. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.200€2.500 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.800€3.950 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €14.200€5.400 – €10.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lettelbert.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Lettelbert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lettelbert-9827

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lettelbert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type kiezen dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Lettelbert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en vertelt welk model in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Lettelbert.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Lettelbert.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 goede fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Populaire montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Lettelbert binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator + PractiComfort hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lettelbert is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lettelbert benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie