Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pieterzijl

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Pieterzijl maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2000 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9844
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Pieterzijl april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Pieterzijl. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.750 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.600€2.650 – €5.9005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.900€4.150 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.400 – €14.200€4.650 – €9.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Pieterzijl.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Pieterzijl kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-pieterzijl-9844

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Pieterzijl voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift laten installeren dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Pieterzijl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen laten zien en geeft aan welk model voldoet aan uw situatie. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Pieterzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Pieterzijl.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Erkende verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Pieterzijl binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift & PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Pieterzijl is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Pieterzijl werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie