Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Burum biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met nuttige specificaties betreffende trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2400 en €8500, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Burum februari 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Burum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.700 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.400€3.350 – €6.6005 uur
2 bochten€5.750 – €11.000€4.400 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.000€4.650 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Burum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Burum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-burum-9851

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Burum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Burum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Burum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Burum.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal populaire leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende professionele traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de installatie van een traplift in Burum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare & TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Burum is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Burum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie