Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Visvliet

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Visvliet vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Via deze pagina bekijkt u waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2150 en €10000, incl. installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift april 2023 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9845
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Visvliet april 2023

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Visvliet. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.550 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.300€2.500 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.700€3.900 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.550 – €14.300€4.600 – €10.7006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Visvliet.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Visvliet is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-visvliet-9845

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Visvliet voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Visvliet bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal uitvoeringen introduceren en vertelt welk systeem matcht met uw woning en budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Visvliet.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Visvliet.

Erkende merken
In ons land zijn een aantal populaire producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levering en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Extrema, Minivator, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Visvliet binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp en Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Visvliet is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Visvliet hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie