Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doezum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Doezum biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Hieronder vindt u bruikbare informatie over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1600 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9863
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Doezum maart 2023

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Doezum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.650 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €9.900€2.850 – €6.8005 uur
2 bochten€6.500 – €11.500€3.700 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.000€5.150 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Doezum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doezum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-doezum-9863

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Doezum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift kopen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Doezum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft aan welk model in lijn is met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Doezum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Doezum.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse geschikte fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Doezum binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator & Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Doezum is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Doezum hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie