Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grootegast

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Grootegast verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website bekijkt u waardevolle adviezen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2600 oplopend tot 8200, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterkwartier | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Grootegast april 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Grootegast. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.600€3.050 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.500€3.800 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.600 – €14.300€4.850 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Grootegast.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Grootegast kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-grootegast-9861

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grootegast voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model selecteren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Grootegast vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Grootegast.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Grootegast.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal populaire traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een snelle montage en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse geschikte producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire installateurs van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Grootegast binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare & RecentLift hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Grootegast is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Grootegast werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie