Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sebaldeburen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Sebaldeburen biedt uitkomst! Veel ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder bieden wij nuttige tips wat betreft trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de totale kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2250 oplopend tot 9900, inclusief montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9862
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Sebaldeburen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Sebaldeburen. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.750 – €2.3004 uur
1 bocht€4.600 – €8.500€3.000 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.400€4.100 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €14.300€5.000 – €9.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sebaldeburen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sebaldeburen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-sebaldeburen-9862

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Sebaldeburen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Sebaldeburen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw budget en situatie. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Sebaldeburen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Sebaldeburen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf populaire merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 professionele merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Sebaldeburen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum & TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sebaldeburen is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sebaldeburen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie