Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kornhorn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Kornhorn biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Via deze pagina bekijkt u belangrijke gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2350 tot wel €9400, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9864
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Kornhorn april 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Kornhorn. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.700 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.200€3.050 – €5.900Dagdeel
2 bochten€5.750 – €10.500€4.150 – €8.0006 uur
Spiltrap€7.900 – €13.000€5.300 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kornhorn.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kornhorn is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kornhorn-9864

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kornhorn voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een model kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Kornhorn lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Kornhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Kornhorn.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf bekende fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf erkende ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kornhorn in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift + PractiComfort verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kornhorn is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kornhorn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie