Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goeree-Overflakkee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Goeree-Overflakkee verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u veilig en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2450 tot maar liefst €9100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Goeree-Overflakkee | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Goeree-Overflakkee juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Goeree-Overflakkee. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.650 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.600€3.150 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.700€4.000 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.600 – €14.000€4.500 – €10.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Goeree-Overflakkee.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Goeree-Overflakkee is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-goeree-overflakkee-3241

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Goeree-Overflakkee voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Goeree-Overflakkee onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Goeree-Overflakkee.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Goeree-Overflakkee.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare leveranciers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 geschikte traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Goeree-Overflakkee in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift & PractiComfort bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Goeree-Overflakkee is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Goeree-Overflakkee verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie