Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herkingen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Herkingen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina leest u belangrijke specificaties omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2350 tot maar liefst €9900, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGoeree-Overflakkee | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3249
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Herkingen april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Herkingen. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.800€3.450 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.800€3.650 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.500€5.100 – €9.2001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Herkingen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Herkingen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-herkingen-3249

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Herkingen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een lift kiezen die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Herkingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende opties demonstreren en informeert u over welke uitvoering past bij uw situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Herkingen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Herkingen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een goede service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf goede merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Herkingen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare of Heymer hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Herkingen is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Herkingen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie