Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwe-Tonge

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Nieuwe-Tonge vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker treft u belangrijke adviezen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Goeree-Overflakkee.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 oplopend tot 8200, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Nieuwe-Tonge april 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Nieuwe-Tonge. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.850 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.000€2.550 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€5.800 – €10.700€4.150 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.500 – €13.800€5.550 – €10.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwe-Tonge.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwe-Tonge is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nieuwe-tonge-3244

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuwe-Tonge voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Nieuwe-Tonge subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften introduceren en informeert u over welk merk/model in lijn is met uw budget en situatie. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Nieuwe-Tonge.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nieuwe-Tonge.

Populaire merken
In ons land zijn enkele populaire merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Nieuwe-Tonge binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn of Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuwe-Tonge is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuwe-Tonge benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie