Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tinte

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Tinte biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Westvoorne.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 tot maar liefst €9700, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWestvoorne | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Tinte april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Tinte. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.750 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.300 – €9.100€2.850 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.100€4.050 – €8.0001 dag
Spiltrap€8.100 – €12.400€5.050 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tinte.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tinte is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-tinte-3234

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Tinte voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westvoorne via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westvoorne. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westvoorne (https://www.westvoorne.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type uitkiezen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 6
 • 3235 AP, Westvoorne
 • Website: www.westvoorne.nl
 • E-mail: gemeente@westvoorne.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Tinte zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Tinte.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tinte.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Betrouwbare installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Tinte binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa en RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tinte is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Tinte benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie