Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Abbenbroek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Abbenbroek maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige specificaties aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de installatiekosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer weten? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Nissewaard | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Abbenbroek juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs hangt af van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of meer.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Abbenbroek. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.400€3.300 – €5.4001/2 dag
2 bochten€5.750 – €11.400€3.600 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €13.000€4.700 – €10.7005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Abbenbroek.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Abbenbroek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-abbenbroek-3216

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Abbenbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nissewaard. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mailadres: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Abbenbroek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen laten zien en informeert welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Abbenbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Abbenbroek.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten garanderen een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Abbenbroek in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift & Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Abbenbroek is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Abbenbroek werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie