Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geervliet

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Geervliet vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kan men zonder zorgen en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle adviezen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2600 oplopend tot 10200, inclusief montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNissewaard | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Geervliet april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.400.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Geervliet. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€5.500 – €9.700€3.150 – €6.1004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €11.800€4.100 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.700 – €13.500€4.900 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Geervliet.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Geervliet is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-geervliet-3211

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Geervliet voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nissewaard. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mailadres: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Geervliet subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk model voldoet aan uw wensen en budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Geervliet.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Geervliet.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken waarborgen een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere betrouwbare producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Betrouwbare installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Geervliet binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift en RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Geervliet is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Geervliet hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie