Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasvlakte Rotterdam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Maasvlakte Rotterdam maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site vindt u waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 & €9100, inclusief plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Rotterdam | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Maasvlakte Rotterdam april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.450.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Maasvlakte Rotterdam. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.500€3.300 – €6.1001/2 dag
2 bochten€6.200 – €10.800€3.850 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€7.800 – €13.000€4.700 – €9.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasvlakte Rotterdam.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Maasvlakte Rotterdam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-maasvlakte-rotterdam-3199

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Maasvlakte Rotterdam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief montage. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Rotterdam. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model selecteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Maasvlakte Rotterdam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Maasvlakte Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Maasvlakte Rotterdam.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere goede leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 populaire producenten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Maasvlakte Rotterdam binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Maasvlakte Rotterdam is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Maasvlakte Rotterdam werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard valt dit binnen een marge van 125 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie