Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vondelingenplaat

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Vondelingenplaat vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker treft u nuttige details t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 tot maar liefst €9500, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRotterdam | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Vondelingenplaat mei 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.300 of meer.
 • Extra opties als een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Vondelingenplaat. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.900€3.050 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.800 – €10.900€4.050 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.500€5.500 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vondelingenplaat.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vondelingenplaat is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vondelingenplaat-3196

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Vondelingenplaat voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Rotterdam. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift laten installeren die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Vondelingenplaat onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen laten zien en vertelt welk soort lift aansluit op de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Vondelingenplaat.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Vondelingenplaat.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 professionele traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Vondelingenplaat binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vondelingenplaat is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vondelingenplaat hanteert een maximale draagkracht in KG. In de basis fluctueert dat tussen de 100 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie