Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Botlek Rotterdam

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Botlek Rotterdam vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische specificaties wat betreft trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1500 oplopend tot 8100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Roerdalen | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Botlek Rotterdam april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.900 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bekijkt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Botlek Rotterdam. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.100€2.700 – €5.7005 uur
2 bochten€5.750 – €11.300€4.150 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.200 – €12.200€5.350 – €10.0006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Botlek Rotterdam.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Botlek Rotterdam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-botlek-rotterdam-3197

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Botlek Rotterdam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Roerdalen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type laten monteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mail: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Botlek Rotterdam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Botlek Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Botlek Rotterdam.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende professionele fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Botlek Rotterdam al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift + PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Botlek Rotterdam is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Botlek Rotterdam communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie