Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spijkenisse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Spijkenisse biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina leest u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en aangename manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten liggen tussen de €2150 en €10000, incl. plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Nissewaard | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3204
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Spijkenisse juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Spijkenisse. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.600 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.600€2.550 – €5.200Dagdeel
Twee bochten€5.750 – €11.600€3.800 – €7.7006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.000€5.500 – €9.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Spijkenisse.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Spijkenisse is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-spijkenisse-3204

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Spijkenisse voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nissewaard. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een model uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mail: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Spijkenisse bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Spijkenisse.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Spijkenisse.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere bekende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle montage en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse geschikte ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Spijkenisse binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare + Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Spijkenisse is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Spijkenisse hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie