Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudenhoorn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Oudenhoorn kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze site leest u praktische tips betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2000 oplopend tot 9500, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNissewaard | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oudenhoorn april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Oudenhoorn. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.700€2.550 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.000€4.400 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.650 – €13.600€5.450 – €9.200Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudenhoorn.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudenhoorn is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oudenhoorn-3227

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Oudenhoorn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Nissewaard. Mensen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mail: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Oudenhoorn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen demonstreren en geeft aan welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Oudenhoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oudenhoorn.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 grote ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oudenhoorn al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa + 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudenhoorn is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oudenhoorn hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie