Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stad aan ‘t Haringvliet

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Stad aan ‘t Haringvliet biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 & €8900, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Goeree-Overflakkee | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Stad aan ‘t Haringvliet mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Stad aan ‘t Haringvliet. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.600 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.000€3.100 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.700€4.050 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €13.300€4.650 – €10.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Stad aan ‘t Haringvliet.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stad aan ‘t Haringvliet is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-stad-aan-t-haringvliet-3243

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Stad aan ‘t Haringvliet voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem kopen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Stad aan ‘t Haringvliet vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen introduceren en geeft aan welk systeem rijmt met uw woning en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Stad aan ‘t Haringvliet.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Stad aan ‘t Haringvliet.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 betrouwbare producenten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan voor een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere goede traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Grote dealers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Stad aan ‘t Haringvliet in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah & Strobbe bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Stad aan ‘t Haringvliet is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stad aan ‘t Haringvliet hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie