Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middelharnis

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Middelharnis kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina bekijkt u bruikbare details inzake trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 tot maar liefst €8500, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Goeree-Overflakkee | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Middelharnis april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.500 of nog duurder.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Middelharnis. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.650 – €2.200halve dag
1 bocht€5.500 – €8.800€3.500 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.700€4.100 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €13.800€5.400 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Middelharnis.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Middelharnis kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers bieden een assortiment met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-middelharnis-3241

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Middelharnis voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Middelharnis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Middelharnis.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Middelharnis.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere populaire ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Extrema. Gerenommeerde installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Middelharnis binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Middelharnis is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Middelharnis hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie