Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dirksland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Dirksland kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina leest u praktische beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Goeree-Overflakkee.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2150 tot maar liefst €9800, inclusief montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoeree-Overflakkee | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Dirksland april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Dirksland. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.200€2.600 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€5.700 – €11.300€4.300 – €8.0006 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.800€4.550 – €10.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dirksland.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dirksland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dirksland-3247

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Dirksland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Inwoners met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vervolgens ontvangt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift uitkiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Dirksland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Dirksland.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dirksland.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers garanderen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Erkende montagepartners van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Dirksland binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa en Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dirksland is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dirksland benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie