Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hellevoetsluis

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Hellevoetsluis maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via deze website kunt u aan de slag met praktische gegevens omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hellevoetsluis.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2350 tot wel €9500, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hellevoetsluis | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3223
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Hellevoetsluis mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Hellevoetsluis. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.650 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.500 – €8.400€2.950 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €10.000€4.250 – €7.5001 dag
Draaiende trap€8.350 – €12.700€5.350 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hellevoetsluis.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hellevoetsluis is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hellevoetsluis-3223

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Hellevoetsluis voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellevoetsluis met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hellevoetsluis. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hellevoetsluis (https://www.hellevoetsluis.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten installeren die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oostzanddijk 28
 • 3221 AL, Hellevoetsluis
 • Website: www.hellevoetsluis.nl
 • E-mailadres: gemeente@hellevoetsluis.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Hellevoetsluis subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende mogelijkheden introduceren en vertelt welk model rijmt met uw budget en situatie. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u leveranciers en merken die ook actief zijn in Hellevoetsluis.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Hellevoetsluis.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele goede fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator. Grote montagepartners van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Hellevoetsluis binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum + 123 traplift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hellevoetsluis is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hellevoetsluis hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie