Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlaardingen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Vlaardingen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische gegevens wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Vlaardingen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1500 tot zo’n €8300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Vlaardingen | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Vlaardingen mei 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Vlaardingen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.650 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.200€3.300 – €6.700Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.600€4.450 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.100€5.100 – €9.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vlaardingen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vlaardingen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vlaardingen-3136

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Vlaardingen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Vlaardingen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Vlaardingen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Vlaardingen (https://www.vlaardingen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem uitkiezen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westhavenkade 85
 • 3133 AV, Vlaardingen
 • Website: www.vlaardingen.nl
 • E-mail: info@rogplus.nl
 • Telefoonnummer: 0108701111

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Vlaardingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Vlaardingen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Vlaardingen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire merken actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende grote ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Grote adviseurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Vlaardingen binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator of PractiComfort hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vlaardingen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vlaardingen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 110 KG en 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie