Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alblasserdam

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Alblasserdam vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze pagina bieden wij belangrijke tips betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Alblasserdam.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €1750 & €8500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlblasserdam | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Alblasserdam mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Alblasserdam. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €8.200€3.450 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €10.300€4.350 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.500€5.050 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Alblasserdam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Alblasserdam is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-alblasserdam-2951

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Alblasserdam voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alblasserdam met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alblasserdam. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alblasserdam (https://www.alblasserdam.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift kopen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Cortgene 2
 • 2951 ED, Alblasserdam
 • Website: www.alblasserdam.nl
 • E-mail: gemeente@alblasserdam.nl
 • Telefoonnummer: 787708910

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Alblasserdam subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire uitvoeringen tonen en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook leveren in Alblasserdam.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Alblasserdam.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal goede traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars garanderen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Alblasserdam binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa + Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Alblasserdam is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Alblasserdam werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie