Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krimpen aan den IJssel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Krimpen aan den IJssel maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bieden wij handige adviezen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Krimpen aan den IJssel.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2500 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Krimpen aan den IJssel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2923
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Krimpen aan den IJssel april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Krimpen aan den IJssel. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.750 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.300 – €8.400€3.250 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.500€3.700 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€7.800 – €14.000€4.600 – €10.3006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Krimpen aan den IJssel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Krimpen aan den IJssel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Krimpen aan den IJssel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpen aan den IJssel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Krimpen aan den IJssel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Krimpen aan den IJssel (https://www.krimpenaandenijssel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift selecteren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2922 AD, Krimpen aan den IJssel
 • Website: www.krimpenaandenijssel.nl
 • E-mailadres: wmo-voorzieningen@krimpenaandenijssel.nl
 • Telefoonnummer: 140180

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Krimpen aan den IJssel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende liften laten zien en informeert u over welke uitvoering past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Krimpen aan den IJssel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Krimpen aan den IJssel.

Goede merken
In ons land zijn meerdere erkende ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Krimpen aan den IJssel al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Minivator en 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Krimpen aan den IJssel is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Krimpen aan den IJssel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie